Få hjælp til alkoholbehandling

02 juni 2020 Astrid Pedersen

Er en af dine nærmeste kommet ud i et alkoholmisbrug, og vil du gerne hjælpe ham eller hende? Så bør du undersøge mulighederne for at få vedkommende indskrevet på et misbrugscenter.

Du skal ikke regne med at den misbrugsramte selv tager initiativ til denne handling. En misbruger vil typisk ikke selv være tilbøjelig til at indrømme at han eller hun har et problem – end ikke over for sig selv. Benægtelse og selvbedrag er store spillere i misbruget og afhængighedens verden, og der er en vis sandhed i det gamle mundheld ”når sprutten går ind går forstanden ud”.

For en hardcore alkoholikers vedkommende vil forstanden for længst være gået, og har smækket døren hård i efter sig. Derfor er det din opgave som pårørende at sørge for at få planen sat i værk.

Hvordan overtaler jeg en alkoholiker til afvænnende behandling?

Når du skal foretage den svære konfrontation, er det således vigtigt at du forberede dig grundigt. En halvhjertet indsats vil hurtigt blive fejet af bordet – og så vil du få om muligt endnu sværere ved at trænge igennem til den misbrugsramte person. Du kan med fordel rådføre dig med et misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Stien når du skal planlægge din strategi.

Hos Behandlingscenter Stien finder du dygtige og erfarne misbrugskonsulenter som kan vejlede dig i den henseende, og hjælpe dig med at booke et ophold på centeret til din alkoholiserede pårørende. En misbrugskonsulent er en tidligere misbruger som har gennemgået samme behandling, og taler derfor af erfaring. Og så kan en misbrugskonsulent hjælpe dig med at arrangere en såkaldt intervention, hvor samtlige berørte parter hjælpes ad om at overbevise den alkoholiserede person om vigtigheden af afvænning og behandling.

Hvis du ønsker at kontakte en misbrugskonsulent vedrørende behandling, kan du klikke ind på hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk og læse mere.

Flere Nyheder