Få scanning i høj kvalitet hos en scanningsklinik

11 april 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Er du gravid, og ønsker du at sikre dit barn de bedste betingelser mens det befinder sig i livmoderen? Så kan du vælge at få foretaget en 3D scanning.

Hvorfor vælge en 3D scanning?

En 3D eller en 4D scanning giver et langt mere detaljeret billede af barnet in utero. Når du får lavet en standard 2D ultralyd scanning er det slet ikke sikkert at du kan skelne barnets træk. Du kan måske ikke engang se hvor barnet ligger – og det kan være en skuffende oplevelse for dig som vordende mor.

Vælger du en 3d scanning – eller en 4D scanning, som er betegnelsen for en 3D film med levende billeder – kan du se omrids og genkende ansigtstræk hos barnet. Du vil kunne se det bevæge sig, gabe eller sutte på tommelfinger. Dette er både skønt og nyttigt, idet en 3D scanning vil give et mere nuanceret billede af barnets træk.

image

Skulle de for eksempel vise sig at barnet vil blive født med læbe spalte vil man ved hjælp af en 3D scanning kunne fastslå graden af denne misdannelse, hvilket er til stor hjælp for de læger som skal planlægge en eventuel post natal operation.

Er en 3D scanning skadelig for barnet?

Mange tror fejlagtigt at en 3D scanning kan være skadelig for fosteret. Dette har dog ikke noget på sig.

En 3D scanning eller en 4D scanning består af 2D billeder som er sat sammen til ét billede eller en film. Derfor er der ikke større risiko ved en 3D scanning end ved en 2D scanning. Men da en scanning session kan tage mellem tre kvarter og en time anbefales det ikke at man får foretaget disse alt for ofte – og helst kun af medicinsk relevante årsager.

Hos den københavnske scanningsklinik Ultralydklinikken for Gravide kan du få et tilbud om en 3D scanning fra 7. graviditets uge. Læs mere på ultralydklinikken.dk

Flere Nyheder