Professionel butiksindretning gør noget for bundlinjen

08 juli 2013 admin
image

Min søster og fætter har altid været interesseret i mode. Det var derfor ingen overraskelse, da de valgte at blive designere. Det er nogle år siden, at de blev færdige. De valgte begge at tage til udlandet og arbejde som tøjdesignere. De gjorde det begge godt, men det er en benhård branche, som presser folk max. De valgte derfor at flytte tilbage til Danmark. Min fætter og søster snakkede begge om, hvorvidt de skulle finde et arbejde eller starte egen virksomhed. En sen aften over et glas rødvin begyndte de at snakke om deres ideer, og de indså hurtigt, at de ville snakke videre om deres tanker. Kort tid efter besluttede de at indgå et samarbejde. De ville åbne en tøjbutik med det lækreste tøj. De ville sælge en kombination af stangtøj og egne designs.

Inden de ville vælge et endeligt koncept, besluttede de at lave noget research. De besøgte mange butikker, hvor de naturligvis studerede sortimentet samt butiksindretningen og butiksdesignet. De lavede en liste med de tøjbutikker, som de begge var vilde med. Derudover noterede de, hvilket sortiment butikkerne havde. De kommenterede også butiksdesignet samt butiksindretningen. Efterfølgende havde min søster og fætter mange produktive snakke om, hvad det var, de godt kunne lide ved de forskellige tøjbutikker. De diskuterede bl.a. butikkernes valg af farver, materialer og inventar. De diskuterede også deres generelle oplevelse af butikkerne, herunder hvordan de havde oplevet atmosfæren, lyden, duften og flowet igennem butikkerne.

Butiksindretningen gør hele forskellen

Min søster og fætter ved begge, hvor utrolig vigtig butiksdesignet og butiksindretningen vil være for kundernes købsoplevelse og dermed købelyst. De valgte derfor at opsøge en professionel indretningskonsulent, da de ville være sikre på, at deres kommende kunder får den bedste oplevelse af deres butik. Min fætter og søster havde begge mange og klare holdninger til, hvad de ville have i butikken. Imidlertid havde de ikke nok kendskab til brugen af duft, lys og farver. De vidste bare fra egne erfaringer, hvor vigtigt det var for deres oplevelse af en butik. De kender ikke de tekniske detaljer, men de kunne begge nævne flere ting, som kunne få dem til at forlade en butik uden at færdiggøre deres shopping.

Indretningskonsulenten spurgte min søster og fætter om flere ting, som de ikke havde overvejet, men som var meget vigtige for butikkens fremtidige butiksindretning og butiksdesign. Konsulenten spurgte om flere ting, som vil have betydning for placeringen af eksempelvis kasseområde og prøverum. De skulle også beslutte, om de havde nogle ønsker i forhold til placeringen af deres skrædderområde og lager. Naturligvis vil dette også blive begrænset af deres valg af butikslokaler. Konsulenten forklarede, at butiksindretningen og butiksdesignet også har betydning for butikkens sikkerhed. Butikken skal indrettes og designes således, de ansatte har overblik over butikken, uanset hvor de står. Derudover skal lageret være nemt at komme til. Desuden skal min fætter og kusine også tænke på sikkerheden, når de vælger placeringen af kasseområdet. Konsulenten fortalt dem mange ting, som de ikke umiddelbart havde overvejet, men som de begge fandt meget vigtige, og relevante for deres kommende butik.

http://www.europeanmannequins.dk/butiksindretning.html  

Flere nyheder