Svært overlap mellem stress symptomer og så tegn på angst

07 juni 2019 Anders Lundtang Hansen
Svært overlap mellem stress symptomer og så tegn på angst

Ved du egentlig, hvor svært det er at stille en psykisk diagnose fra en psykiater? Eller for den sags skyld bare, når en almindelig praktiserende læge skal bedømme, om der er en sag at gå videre med?

Mange mennesker er helt forståeligt utilfredse med sygehusvæsenet og for den sags skyld også psykiatrien, og med den tilstand vi har herhjemme, er det svært at se, hvordan det skal komme til at gå bedre i den kommende tid.

Færre hænder skal lave flere opgaver. Det betyder, at ventelisterne til at få bedømt, om man lider af stress, angst, depression eller noget helt andet kan vare op til flere måneder – i ekstreme sager har man også set, at ventelisten har været over et år(!)

Problemet er netop, at man skal have stillet den rette diagnose, så man indsætte den rette behandling på den bedste måde, så det virker bedst og ikke kommer til at gøre tingene værre – hvilket blandt andet kan ske, hvis man får den forkerte medicin.

Derfor skal denne behandling ikke jages igennem, men så ender man netop med, at man kan ende med at gå med ubehandlet stress og angst for eksempel, der kan ligne hinanden med symptomerne, men stadigvæk være forskellige.

Det ville være så uheldigt, hvis man kom i behandling for stress, fordi symptomerne pegede i den retning, selvom man reelt havde angst.

Havde man bare at gøre med et åbent sår, så ville det være meget nemmere at fremvise problemet og stille en diagnose fra selv ens egen læge, der kan pege en i en bestemt retning for behandling, hvor der måske ikke er så lang kø, som der er ved den overordnede udredning ved psykiske problemer.

Din behandling skal være den rette, men om du er i tvivl, om du har angst eller stress, så kan du jo blive lidt klogere på angst via dette link: https://www.angstekspert.dk/

Flere nyheder